Mini torcik z kremem kokosowym, biszkoptem i czerwoną porzeczką
Trudność: łatwe
Czas przygotowania: 120 min.
Ilość porcji: 4-6
SKŁADNIKI NA MINI TORCIK:
- biszkopt z piekarni Polfem
- 2 serki mascarpone
- odrobina mleka kokosowego
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 3-4 łyżeczki wiórków kokosowych
- wiórki kokosowe do dekoracji
- czerwona porzeczka
- listki mięty
- gorzka czekolada
Sposób przygotowania:
W misce łączymy serek mascarpone z mlekiem kokosowym, wiórkami kokosowymi i cukrem pudrem. Dokładnie mieszamy i wkładamy masę do lodówki, żeby lekko się schłodziła.
Delikatny i puszysty biszkopt przecinamy na pół (tutaj możesz zamówić). Każdą z połówek ostrożnie dzielimy na trzy osobne warstwy.
Warstwy biszkoptu przekładamy kokosowym kremem. Delikatnie rozsmarowujemy krem na bokach i równamy górę ciasta. Boki posypujemy wiórkami kokosowymi, a na wierzchu układamy owoce czerwonej porzeczki i listki mięty. Całość posypujemy tartą gorzką czekoladą,
Mini torcik wstawiamy do lodówki, żeby się schłodził.