Płatki ryżowe z jogurtem z orzechami, granatem i jabłuszkiem
Trudność: łatwe
Czas przygotowania: 5 min.
Ilość porcji: 2
SKŁADNIKI NA ZDROWE ŚNIADANIE:
- 250 ml jogurtu naturalnego
- 2-3 łyżki płatków ryżowych
- 1 banan
- około 50 ml mleka owsianego
- 1/2 granata
- 1 jabłko
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki nasion sezamu
- garść orzechów pekan
Sposób przygotowania:
Kocham takie śniadania – pyszne, zdrowe i gotowe w 5 minut!
Do kielicha blendera wkładamy pociętego na mniejsze kawałki banana, płatki ryżowe, jogurt naturalny i dolewamy mleko owsiane. Całość miksujemy i wlewamy do miseczek.
Szykujemy wszystkie dodatki. Jabłko przekrawamy na pół, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w plasterki. Z granata wydobywamy pestki. Orzechy delikatnie kruszymy.
Pozostało tylko dodać dodać te pyszne rzeczy do miseczek i całość posypać wiórkami kokosowymi i nasionami sezamu.
Po takim poranku – reszta dnia musi być równie udana!