Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
Trudność: łatwe
Czas przygotowania: 20 min.
Ilość porcji: kilka
SKŁADNIKI NA JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z TUŃCZYKA:
- 4 jajka
- mała puszka tuńczyka w zalewie własnej
- pół czerwonej cebuli (małej)
- około 2 łyżeczek musztardy sarepskiej
- około łyżki kefiru
- sól
- świeżo mielony pieprz
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane pastą z tuńczyka z dodatkiem chrupiącej czerwonej cebuli.
Gotujemy na twardo 4 jajka, następnie studzimy je, obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół.
Do miseczki przekładamy żółtka z ugotowanych jajek, dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka, drobno posiekaną czerwoną cebulę, musztardę i kefir. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Pastę z tuńczyka za pomocą łyżki układamy na połówkach jajek.
Jajka podajemy obsypane odrobiną posiekanej czerwonej cebuli i natki pietruszki.