Czekoladowy deser w pucharku, który zrobisz w 15 minut

Składniki na danie:
- 120 g kaszy manny
- 1/3 opakowania kremu czekoladowego od Eko Gram the real food, The Real Sweet Dream
- około 450 ml napoju owsianego
- wiórki kokosowe do dekoracji
Sposób przygotowania:
Prosty deser, który dla jeszcze lepszego efektu wow, można podać w pucharku. A jak go zrobić? Zobaczcie jak prosto.

Czekoladowy deser w pucharku, który zrobisz w 15 minut
W rondelku gotujemy kaszę manną w napoju roślinnym. W trakcie gotowania, dodajemy krem czekoladowy. Ja używam już od dawna krem Eko Gram The Real Food, The Real Sweet Dream. Czasem się śmieję, że jestem nieformalną ambasadorką tej marki, ale po prostu mają świetne składy produktów, które są bezpieczne dla mojego Piotrusia przy jego alergiach spożywczych. Dla mnie to tylko dodatkowa satysfakcja, że podaje mu (i nam wszystkim) to, co faktycznie jest dobre. Skład kremu to daktyle, orzechy laskowe prażone i kakao.

Czekoladowy deser w pucharku, który zrobisz w 15 minut
Kaszę co jakiś czas mieszamy, żeby nie było grudek. Wystarczy około 8 minut i jest gotowa. Gdyby krem zrobił się zbyt gęsty, w trakcie gotowania dolewamy nieco napoju roślinnego.
Krem, jeszcze gorący, przelewamy do pucharków, miseczek, czy słoiczków. Dekorujemy go posiekanymi orzechami, świeżymi owocami lub, jak ja w moim przypadku, wiórkami kokosa.
Co jeszcze można zrobić z takim kremem? Jest wiele opcji. Można wykorzystać go do naleśników, gofrów czy ciast – ja przekładam takim kremem Piotrusia torty, tylko wtedy, jeszcze gorący przelewam do blendera i miksuje na wysokich obrotach. Wtedy jest gładki.

Czekoladowy deser w pucharku, który zrobisz w 15 minut

Czekoladowy deser w pucharku, który zrobisz w 15 minut