Pierogi z kurkami z dodatkiem czerwonej cebuli i pietruszki

Trudność: łatwe Czas przygotowania: 30 min. Ilość porcji: 4
SKŁADNIKI NA FARSZ:
  • 200 g kurek
  • 1 czerwona cebula
  • garść posiekanego szczypiorku
  • natka pietruszki
  • świeży tymianek
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła
SKŁADNIKI NA PIEROGI:
  • 250 g mieszanki na pierogi z piekarni POLFEM
  • 20 ml oleju
  • 150 ml ciepłej wody
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Kurki dokładnie oczyszczamy. Większe tniemy na mniejsze kawałki. Czerwoną cebulę tniemy w kostkę, a natkę pietruszki i tymianek siekamy drobno.

Na patelni rozpuszczamy odrobinę oliwy i masła. Wrzucamy cebulę, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy, aż zmięknie. Dodajemy kurki, natkę pietruszki, szczypiorek i tymianek. Dokładnie mieszamy i smażymy ok 5-8 minut.

Na stolnice wysypujemy mieszankę na bezglutenowe pierogi od piekarni POLFEM. Dodajemy oliwę i wodę i zagniatamy. Gotowe ciasto dzielimy na części i każdą rozwałkowujemy na cienki placek. Wykrawamy koła i od razu nakładamy na każde odrobinę farszu i zawijamy.

Gotowe pierogi smażymy na złocisty kolor i od razu możemy podawać.