Chrupiące tosty z mini omlecikiem i suszonymi pomidorami
- 3 jajka
- 1 łyżka kremowego sera koziego
- 6 suszonych pomidorów
- pół szalotki
- sól
- świeżo mielony pieprz
- kilka listków natki pietruszki
- chleb tostowy
Sposób przygotowania:
Suszone pomidory siekamy drobno.
Do miski wbijamy jajka. Dodajemy do nich drobno siekaną szalotkę, połowę pokrojonych suszonych pomidorów i łyżkę koziego serka. Całość doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy, aż wszystko się połączy.
Rozgrzewamy patelnię. Na środku ustawiamy okrągłą wykrawarkę do ciastek i wlewamy odrobinę jajecznej masy – nie za dużo, omlecik powinien być cienki. Smażymy z jednej strony, a następnie za pomocą silikonowej szpatułki wyjmujemy omlecik i odwracamy go. Tak postępujemy, aż zużyjemy całą masę.
Do tostera wkładamy kromki chleba tostowego i opiekamy je do zrumienienia się. Obrywamy kilka listków natki pietruszki i delikatnie je siekamy.
Mini omleciki podajemy na chrapiących i rumianych tostach. Na wierzchu układamy odrobinę posiekanych suszonych pomidorów i odrobinę natki pietruszki.