Chrupiące tosty z mini omlecikiem i suszonymi pomidorami

Trudność: łatwe Czas przygotowania: 30 min. Ilość porcji: 4
SKŁADNIKI NA MINI OMLECIKI NA GRZANCE:
  • 3 jajka
  • 1 łyżka kremowego sera koziego
  • 6 suszonych pomidorów
  • pół szalotki
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • kilka listków natki pietruszki
  • chleb tostowy

Sposób przygotowania:

Suszone pomidory siekamy drobno.

Do miski wbijamy jajka. Dodajemy do nich drobno siekaną szalotkę, połowę pokrojonych suszonych pomidorów i łyżkę koziego serka. Całość doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy, aż wszystko się połączy.

Rozgrzewamy patelnię. Na środku ustawiamy okrągłą wykrawarkę do ciastek i wlewamy odrobinę jajecznej masy – nie za dużo, omlecik powinien być cienki. Smażymy z jednej strony, a następnie za pomocą silikonowej szpatułki wyjmujemy omlecik i odwracamy go. Tak postępujemy, aż zużyjemy całą masę.

Do tostera wkładamy kromki chleba tostowego i opiekamy je do zrumienienia się. Obrywamy kilka listków natki pietruszki i delikatnie je siekamy.

Mini omleciki podajemy na chrapiących i rumianych tostach. Na wierzchu układamy odrobinę posiekanych suszonych pomidorów i odrobinę natki pietruszki.