Mini torcik z kremem kokosowym, biszkoptem i czerwoną porzeczką

Trudność: łatwe Czas przygotowania: 120 min. Ilość porcji: 4-6

SKŁADNIKI NA MINI TORCIK:

  • biszkopt z piekarni Polfem
  • 2 serki mascarpone
  • odrobina mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 3-4 łyżeczki wiórków kokosowych
  • wiórki kokosowe do dekoracji
  • czerwona porzeczka
  • listki mięty
  • gorzka czekolada

Sposób przygotowania:

W misce łączymy serek mascarpone z mlekiem kokosowym, wiórkami kokosowymi i cukrem pudrem. Dokładnie mieszamy i wkładamy masę do lodówki, żeby lekko się schłodziła.

Delikatny i puszysty biszkopt przecinamy na pół (tutaj możesz zamówić). Każdą z połówek ostrożnie dzielimy na trzy osobne warstwy.

Warstwy biszkoptu przekładamy kokosowym kremem. Delikatnie rozsmarowujemy krem na bokach i równamy górę ciasta. Boki posypujemy wiórkami kokosowymi, a na wierzchu układamy owoce czerwonej porzeczki i listki mięty. Całość posypujemy tartą gorzką czekoladą,

Mini torcik wstawiamy do lodówki, żeby się schłodził.