Racuchy z borówkami, jogurtem greckim i miętą
Trudność: łatwe
Czas przygotowania: 35 min.
Ilość porcji: 4
SKŁADNIKI NA RACUCHY:
- 250 g mieszanki na racuchy od Piekarni Polfem
- 200 g jogurtu greckiego
- 3 jajka
- 3-4 łyżki cukru
- garść borówek
- świeża mięta
- cukier puder
- jogurt do podania
- sól
- olej
Sposób przygotowania:
Gotową mieszankę do racuchów składającą się z mąki ryżowej, maki kukurydzianej, tapioki i bezglutenowego proszku do pieczenia (tutaj możesz zamówić) wsypujemy do miski. Dodajemy do niej jajka, cukier i jogurt grecki. Doprawiamy solą i mieszamy.
Na patelni rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju. Racuchy nakładamy łyżką i smażymy z każdej strony przez chwilę – tak, żeby się przyrumieniły.
Najczęściej podajemy je z jabłkami. Tym razem podamy je z jogurtem greckim i borówkami. Całość udekorujemy listkami mięty i (jeśli lubicie nieco bardziej słodkie) obsypiemy cukrem pudrem.