Racuchy z borówkami, jogurtem greckim i miętą

Trudność: łatwe Czas przygotowania: 35 min. Ilość porcji: 4

SKŁADNIKI NA RACUCHY:

  • 250 g mieszanki na racuchy od Piekarni Polfem
  • 200 g jogurtu greckiego
  • 3 jajka
  • 3-4 łyżki cukru
  • garść borówek
  • świeża mięta
  • cukier puder
  • jogurt do podania
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Gotową mieszankę do racuchów składającą się z mąki ryżowej, maki kukurydzianej, tapioki i bezglutenowego proszku do pieczenia (tutaj możesz zamówić) wsypujemy do miski. Dodajemy do niej jajka, cukier i jogurt grecki. Doprawiamy solą i mieszamy.

Na patelni rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju. Racuchy nakładamy łyżką i smażymy z każdej strony przez chwilę – tak, żeby się przyrumieniły.

Najczęściej podajemy je z jabłkami. Tym razem podamy je z jogurtem greckim i borówkami. Całość udekorujemy listkami mięty i (jeśli lubicie nieco bardziej słodkie) obsypiemy cukrem pudrem.