Pesto z natki marchewki z migdałami i imbirem

Trudność: łatwe Czas przygotowania: 15 min. Ilość porcji: kilka

SKŁADNIKI NA PESTO:

  • pęczek natki z marchewki
  • garść migdałów
  • kawałek imbiru
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Pesto to doskonały dodatek do kanapek, czy dań. Najpopularniejsze to to wykonane z bazylii z dodatkiem orzeszków piniowych, czosnku i oliwy. A czemu nie wykorzystać innych zielonych roślin i nie przygotować równie pysznego?

Potrzebujemy natki marchewki, garści migdałów, oliwy z oliwek, soli i pieprzu. Dla zaostrzenia smaku możemy dodać 2-3 ząbki czosnku czosnku lub kawałek świeżego imbiru.

Składniku wkładamy do miksera i blendujemy. Pesto przekładamy do słoiczka i możemy przechowywać w lodówce.