Pesto z natki marchewki z migdałami i imbirem
Trudność: łatwe
Czas przygotowania: 15 min.
Ilość porcji: kilka
SKŁADNIKI NA PESTO:
- pęczek natki z marchewki
- garść migdałów
- kawałek imbiru
- oliwa
- sól
- pieprz
- oliwa
Sposób przygotowania:
Pesto to doskonały dodatek do kanapek, czy dań. Najpopularniejsze to to wykonane z bazylii z dodatkiem orzeszków piniowych, czosnku i oliwy. A czemu nie wykorzystać innych zielonych roślin i nie przygotować równie pysznego?
Potrzebujemy natki marchewki, garści migdałów, oliwy z oliwek, soli i pieprzu. Dla zaostrzenia smaku możemy dodać 2-3 ząbki czosnku czosnku lub kawałek świeżego imbiru.
Składniku wkładamy do miksera i blendujemy. Pesto przekładamy do słoiczka i możemy przechowywać w lodówce.