Płatki ryżowe z jogurtem z orzechami, granatem i jabłuszkiem

Trudność: łatwe Czas przygotowania: 5 min. Ilość porcji: 2
SKŁADNIKI NA ZDROWE ŚNIADANIE:
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 2-3 łyżki płatków ryżowych
  • 1 banan
  • około 50 ml mleka owsianego
  • 1/2 granata
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki nasion sezamu
  • garść orzechów pekan

Sposób przygotowania:

Kocham takie śniadania – pyszne, zdrowe i gotowe w 5 minut!

Do kielicha blendera wkładamy pociętego na mniejsze kawałki banana, płatki ryżowe, jogurt naturalny i dolewamy mleko owsiane. Całość miksujemy i wlewamy do miseczek.

Szykujemy wszystkie dodatki. Jabłko przekrawamy na pół, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w plasterki. Z granata wydobywamy pestki. Orzechy delikatnie kruszymy.

Pozostało tylko dodać dodać te pyszne rzeczy do miseczek i całość posypać wiórkami kokosowymi i nasionami sezamu.

Po takim poranku – reszta dnia musi być równie udana!