Ceviche z łososia jurajskiego z sałatką z buraka, gruszki i czerwonej cebuli

Trudność: łatwe Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 4-6
SKŁADNIKI NA CEVICHE Z ŁOSOSIA:
  • 400 g fileta z łososia jurajskiego (możesz kupić tutaj)
  • 1 limonka
  • 1 papryczka chili
  • oliwa z oliwek
  • kolendra
  • 1 dymka
  • gruszka
  • 2 ugotowane buraki
  • czerwona cebula
  • miód
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Fileta z łososia pozbawiamy skóry i ości. Tniemy go w niewielką kostkę i wkładamy do miski. Dolewamy do niego wyciśnięty sok z limonki i doprawiamy drobno siekaną papryczką chili. Tak przygotowaną rybę wstawiamy do lodówki na 40 minut.

Ugotowane buraki obieramy ze skóry i kroimy w drobną kostkę. W podobnej wielkości kostkę kroimy gruszkę i czerwoną cebulę. Do sałatki dodajemy po łyżce oliwy z oliwek i miodu i doprawiamy całość solą i pieprzem.

Do zamarynowanego łososia dodajemy drobno siekaną dymkę i natkę kolendry. Dolewamy łyżkę oliwy i całość dokładnie mieszamy.

Ceviche z łososia podajemy na sałatce z buraka i gruszki.

za pomocą złotych sztućców kobieta je na białym półmisku ułożone są ceviche z łososia jurajskiego na sałatce z buraka i cebuli