Domowe lody bananowe z masłem orzechowym i daktylami
Trudność: łatwe
Czas przygotowania: 210 min.
Ilość porcji: 4
SKŁADNIKI NA DOMOWE LODY BANANOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM:
- 400 ml mleczka kokosowego
- 3 banany
- 2 łyżki masła orzechowego
- 8 daktyli
- 20 ml mleka owsianego
Sposób przygotowania:
Zakochałam się w domowych lodach – są pyszne i banalnie proste w przygotowaniu. W okresie wiosenno-letnim na pewno często gościć będą w moim domu.
Do miski przekładamy stałą część schłodzonego mleczka kokosowego i ubijamy je na puszystą masę.
W kielichu blendera łączymy banany, z masłem orzechowym i daktylami. Wlewamy płyn kokosowy z mleczka kokosowego i około 20 mililitrów mleka owsianego. Miksujemy wszystko na gładko.
Bananowo-orzechową masę łączymy z ubitym mleczkiem kokosowym i przekładamy do foremki. Tak przygotowane lody przekładamy do zamrażalnika na trzy godziny.