Domowe lody bananowe z masłem orzechowym i daktylami

Trudność: łatwe Czas przygotowania: 210 min. Ilość porcji: 4
SKŁADNIKI NA DOMOWE LODY BANANOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM:
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 3 banany
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 8 daktyli
  • 20 ml mleka owsianego

Sposób przygotowania:

Zakochałam się w domowych lodach – są pyszne i banalnie proste w przygotowaniu. W okresie wiosenno-letnim na pewno często gościć będą w moim domu.

Do miski przekładamy stałą część schłodzonego mleczka kokosowego i ubijamy je na puszystą masę.

W kielichu blendera łączymy banany, z masłem orzechowym i daktylami. Wlewamy płyn kokosowy z mleczka kokosowego i około 20 mililitrów mleka owsianego. Miksujemy wszystko na gładko.

Bananowo-orzechową masę łączymy z ubitym mleczkiem kokosowym i przekładamy do foremki. Tak przygotowane lody przekładamy do zamrażalnika na trzy godziny.