Grzanki z kozim serem, sardynkami i czerwoną cebulą

Trudność: łatwe Czas przygotowania: 10 min. Ilość porcji: 2
SKŁADNIKI NA GRZANKI Z KOZIM SEREM I SARDYNKAMI:
  • 4 kromki pełnoziarnistego pieczywa
  • 90 g sardynki w puszce w oleju słonecznikowym
  • kozi twarożek do smarowania
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • roszpunka
  • świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Jak w prosty sposób wyczarować coś pysznego, chrupiącego i na ciepło? A co najważniejsze wystarczy tylko 10 minut i gotowe. Zapraszam na wyjątkowe śniadanie, po którym z uśmiechem zaczniecie dzień.

Takie proste, takie szybkie, a przede wszystkim takie pyszne!

Grzanki z kozim serem, sardynkami i czerwoną cebulą

Kromki pieczywa grillujemy na patelni z obu stron, aż będą chrupiące i rumiane. Możemy je również przygotować w piekarniku.

Gotowe grzanki smarujemy kremowym kozim serkiem twarogowym. Na nim układamy liście umytej roszpunki, a na wierzchu kawałki sardynek.

Grzanki dekorujemy cieniutkimi piórkami czerwonej cebuli i świeżo mielonym pieprzem.

Grzanki z kozim serem, sardynkami i czerwoną cebulą
Grzanki z kozim serem, sardynkami i czerwoną cebulą
Grzanki z kozim serem, sardynkami i czerwoną cebulą
Grzanki z kozim serem, sardynkami i czerwoną cebulą