Grzanki z kozim serem, sardynkami i czerwoną cebulą
Trudność: łatwe
Czas przygotowania: 10 min.
Ilość porcji: 2
SKŁADNIKI NA GRZANKI Z KOZIM SEREM I SARDYNKAMI:
- 4 kromki pełnoziarnistego pieczywa
- 90 g sardynki w puszce w oleju słonecznikowym
- kozi twarożek do smarowania
- 1/2 czerwonej cebuli
- roszpunka
- świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
Jak w prosty sposób wyczarować coś pysznego, chrupiącego i na ciepło? A co najważniejsze wystarczy tylko 10 minut i gotowe. Zapraszam na wyjątkowe śniadanie, po którym z uśmiechem zaczniecie dzień.
Takie proste, takie szybkie, a przede wszystkim takie pyszne!
Kromki pieczywa grillujemy na patelni z obu stron, aż będą chrupiące i rumiane. Możemy je również przygotować w piekarniku.
Gotowe grzanki smarujemy kremowym kozim serkiem twarogowym. Na nim układamy liście umytej roszpunki, a na wierzchu kawałki sardynek.
Grzanki dekorujemy cieniutkimi piórkami czerwonej cebuli i świeżo mielonym pieprzem.