Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Trudność: łatwe Czas przygotowania: 20 min. Ilość porcji: kilka
SKŁADNIKI NA JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z TUŃCZYKA:
  • 4 jajka
  • mała puszka tuńczyka w zalewie własnej
  • pół czerwonej cebuli (małej)
  • około 2 łyżeczek musztardy sarepskiej
  • około łyżki kefiru
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka z dodatkiem chrupiącej czerwonej cebuli.

Gotujemy na twardo 4 jajka, następnie studzimy je, obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół.

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Do miseczki przekładamy żółtka z ugotowanych jajek, dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka, drobno posiekaną czerwoną cebulę, musztardę i kefir. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

Pastę z tuńczyka za pomocą łyżki układamy na połówkach jajek.

Jajka podajemy obsypane odrobiną posiekanej czerwonej cebuli i natki pietruszki.

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
Jajka faszerowane pastą z tuńczyka