Naleśniki z twarogiem i musem z mango
- 250 g mieszanki na naleśniki od Piekarni POLFEM
- 4 jajka
- 90 ml mleka owsianego
- woda gazowana
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- sól
- 250 g sera twarogowego chudego
- chlust kefiru
- mango
- syrop z pestek granatu (można użyć innego syropu, polewy czekoladowej lub miodu)
Sposób przygotowania:
Te najprostsze przepisy są zawsze najlepsze. Wystarczy tylko kilka składników do wyczarowania naprawdę królewskiego śniadania.
W misce łączymy mieszankę na naleśniki razem z jajkami, mlekiem owsianym, wodą gazowaną i olejem rzepakowym. Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie idealna konsystencja ciasta naleśnikowego.
Na rozgrzaną patelnie wlewamy odrobinę ciasta naleśnikowego i smażymy z obu stron.
Mango obieramy i przekładamy miąższ do kielicha blendera. Wycinając miąższ uważajcie na dużą, płaską pestkę znajdującą się pośrodku. Miksujemy go na gładki, słodki mus.
Ser twarogowy łączymy z odrobiną kefiru i dokładnie mieszamy.
Gotowe placki naleśnikowe układamy na talerzu razem z twarogiem i musem z mango. Naleśniki polewamy syropem z pestek granatu.