Naleśniki z twarogiem i musem z mango

Trudność: łatwe Czas przygotowania: 30 min. Ilość porcji: kilka
SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI Z TWAROGIEM I MUSEM Z MANGO:
  • 250 g mieszanki na naleśniki od Piekarni POLFEM
  • 4 jajka
  • 90 ml mleka owsianego
  • woda gazowana
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • sól
  • 250 g sera twarogowego chudego
  • chlust kefiru
  • mango
  • syrop z pestek granatu (można użyć innego syropu, polewy czekoladowej lub miodu)

Sposób przygotowania:

Te najprostsze przepisy są zawsze najlepsze. Wystarczy tylko kilka składników do wyczarowania naprawdę królewskiego śniadania.

W misce łączymy mieszankę na naleśniki razem z jajkami, mlekiem owsianym, wodą gazowaną i olejem rzepakowym. Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie idealna konsystencja ciasta naleśnikowego.

Naleśniki

Na rozgrzaną patelnie wlewamy odrobinę ciasta naleśnikowego i smażymy z obu stron.

Mango obieramy i przekładamy miąższ do kielicha blendera. Wycinając miąższ uważajcie na dużą, płaską pestkę znajdującą się pośrodku. Miksujemy go na gładki, słodki mus.

Ser twarogowy łączymy z odrobiną kefiru i dokładnie mieszamy.

Naleśniki z twarogiem, musem z mango i syropem z pestek granatu

Gotowe placki naleśnikowe układamy na talerzu razem z twarogiem i musem z mango. Naleśniki polewamy syropem z pestek granatu.

Naleśniki z twarogiem, musem z mango i syropem z pestek granatu
Naleśniki z twarogiem, musem z mango i syropem z pestek granatu
Naleśniki z twarogiem, musem z mango i syropem z pestek granatu